Kiedy
robiłam tartę kakaową (przepis tutaj), wyszło mi trochę za dużo ciasta, więc
trzeba było coś z nim zrobić. Tartaletki upieczone, więc trzeba było je czymś
wypełnić ;)
TARTALETKI Z NADZIENIEM TWAROGOWYM
Składniki:
Na tartaletki – zajrzyjcie tutaj, będą piekły się trochę krócej (10-15 minut)
Na nadzienie:
2-3 łyżki
twarogu
2 łyżki
śmietany
2-3 łyżki
jogurtu
łyżka soku z cytryny
łyżka soku z cytryny
Cukier puder
do smaku
Truskawki
Płatki
migdałów
Twaróg, śmietanę, jogurt, sok z cytryny i cukier dokładnie mieszamy. Wypełniamy nim wystudzone tartaletki. Migdały prażymy na suchej patelni, posypujemy nimi tartaletki, na to pokrojone w kostkę truskawki. Posypujemy cukrem pudrem i cieszymy się smakiem J
Wszechobecne i wszechrządzące królowe truskawki również u Ciebie :) Fajne!
OdpowiedzUsuńdariawkuchni.blogspot.