czwartek, 20 czerwca 2013

Tartaletki z nadzieniem twarogowym


Kiedy robiłam tartę kakaową (przepis tutaj), wyszło mi trochę za dużo ciasta, więc trzeba było coś z nim zrobić. Tartaletki upieczone, więc trzeba było je czymś wypełnić ;)


TARTALETKI Z NADZIENIEM TWAROGOWYM

Składniki:
Na tartaletki – zajrzyjcie tutaj, będą piekły się trochę krócej (10-15 minut)
Na nadzienie:
2-3 łyżki twarogu
2 łyżki śmietany
2-3 łyżki jogurtu
łyżka soku z cytryny
Cukier puder do smaku
Truskawki
Płatki migdałów

Twaróg, śmietanę, jogurt, sok z cytryny i cukier dokładnie mieszamy. Wypełniamy nim wystudzone tartaletki. Migdały prażymy na suchej patelni, posypujemy nimi  tartaletki, na to pokrojone w kostkę truskawki. Posypujemy cukrem pudrem i cieszymy się smakiem J



1 komentarz:

  1. Wszechobecne i wszechrządzące królowe truskawki również u Ciebie :) Fajne!
    dariawkuchni.blogspot.

    OdpowiedzUsuń