czwartek, 14 maja 2015

Kisiel


Po dłuższej nieobecności miał być wielki powrót ze świetnym ciastem, ale nie wyszło takie smaczne jakie miało być :< Pogrążona w rozpaczy i chęci zjedzenia czegoś słodkiego, po przeszukaniu całej kuchni w poszukiwaniu czekolady poddałam się i zrobiłam kisiel. Wiśniowy. I był pyszny :)



KISIEL WIŚNIOWY

Składniki:
3/4 szklanki wody (na kisiel do picia, do jedzenia - 1/2 szklanki)
1/2 szklanki wiśni
łyżeczka mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki cukru
łyżeczka soku z cytryny
szczypta cynamonu

Pół szklanki wody, wiśnie, sok, cynamon i cukier wrzucić do garnuszka i zagotować. Pozostałą wodę wymieszać z mąką ziemniaczaną, dolać do mieszanki w garnuszku i szybko, dokładnie wymieszać. I jeść!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz