Strony
Etykiety
ananas
banany
borówki
brokuły
budyń
cebula
chilli
ciastka
ciasto
cynamon
cytryna
czekolada
czekolada biała
czosnek
drożdże
herbatniki
jogurt
kakao
karmel
kawa
kokos
krewetki
kuchnie świata
maliny
mango
marchew
mascarpone
migdały
miód
mleko w proszku
muffiny/babeczki
oliwki
otręby owsiane
papryka
pieczarki
pomarańcze
pomidory
płatki owsiane
rum
sałatka
serek wanilinowy
sernik
tarta
tort
truskawki
twaróg
wieprzowina
wiśnie
wykorzystanie białek
wykorzystanie żółtek
ziemniaki
śmietana
świąteczne
żurawina
wtorek, 12 kwietnia 2016
Głodny nie jesteś sobą ;)
Chyba każdy z nas ma czasami ochotę na bardzo słodki deser. Ciasto, które widzicie na zdjęciu powyżej, z pewnością zaspokoi każdego głodomora :) Warstwa ciasta francuskiego, a na niej sernik z mascarpone z kawałkami snickersów. Nie będę ukrywać - dietetyczne ani szczególnie zdrowe to to nie jest, ale pyszny smak pozwala nam o tym zapomnieć ;)
SERNIK ZE SNICKERSAMI
Składniki (na formę o średnicy 24cm):
250g mascarpone
200g serka śmietankowego
5 jajek
70g cukru
6 snickersów
arkusz ciasta francuskiego
Mascarpone wymieszać z serkiem i cukrem, dodać kolejno jajka, miksując na wolnych obrotach. Następnie dorzucić pokrojone snickersy i wymieszać. Formę wyłożyć ciastem (brzegi będą wystawać), wlać masę, brzegi ciasta zawinąć do środka. Piec 10 min w 200 stopniach, potem 20 w 180 st i znów 10-15 minut w 200 stopniach.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
wygląda bardzo apetycznie, a ciasto francuskie nie zamokło bardzo?
OdpowiedzUsuńgóra i boki są bardzo chrupiące, spód trochę mniej :)
Usuń