Strony
Etykiety
ananas
banany
borówki
brokuły
budyń
cebula
chilli
ciastka
ciasto
cynamon
cytryna
czekolada
czekolada biała
czosnek
drożdże
herbatniki
jogurt
kakao
karmel
kawa
kokos
krewetki
kuchnie świata
maliny
mango
marchew
mascarpone
migdały
miód
mleko w proszku
muffiny/babeczki
oliwki
otręby owsiane
papryka
pieczarki
płatki owsiane
pomarańcze
pomidory
rum
sałatka
serek wanilinowy
sernik
śmietana
świąteczne
tarta
tort
truskawki
twaróg
wieprzowina
wiśnie
wykorzystanie białek
wykorzystanie żółtek
ziemniaki
żurawina
niedziela, 27 kwietnia 2014
Matura vs makaron ryżowy
Matura to zło. Nie mam czasu na nic: gotowanie, pisanie postów, robienie zdjęć. Mam czas wyłącznie na naukę i panikowanie, że nadal nic nie umiem (tego robię zdecydowanie więcej). Musicie mi wybaczyć, że tak zaniedbałam bloga, ale obiecuję, że ten stan nie będzie trwał już długo i za dwa tygodnie wszystko wróci do normy :) Tymczasem wrzucam przepis na błyskawiczną sałatkę z paluszkami krabowymi. Jest delikatna w smaku i prosta w wykonaniu, więc nie traćcie czasu i zerknijcie na listę składników :)
SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM I PALUSZKAMI KRABOWYMI
Składniki:
Makaron ryżowy (ja zdecydowanie wolę nitki, wstążki nie pasują mi do tej sałatki)
Paluszki krabowe
Majonez
Ocet ryżowy (ew. sok z cytryny)
Koperek (duuużo koperku :))
Sól
Pieprz
Przygotować makaron (zalać wrzątkiem) i ostudzić, potem odsączyć. Pokroić paluszki krabowe (niezbyt drobno), posiekać koperek i wymieszać wszystkie składniki. Jeśli lubicie – możecie dodać trochę czosnku.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz