poniedziałek, 3 października 2016

Sałatka z mortadelą, jajkami i pomidorami


Na niektóre rzeczy nie mamy wpływu, na przykład na fakt, że mąż lubi czasami zjeść coś ultra niezdrowego, kalorycznego, co zawiera wyrób mięso-podobny (a raczej niepodobny). Z niektórymi rzeczami nie warto walczyć, lepiej schłodzić mu piwo, włączyć mecz i uraczyć taką oto sałatką.

SAŁATKA Z MORTADELĄ, JAJKAMI I POMIDORAMI

Składniki:
300 g mortadeli
3 jajka
2 duże pomidory
1/3 pęczka szczypiorku
2-3 łyżki majonezu
sól
pieprz

Pomidory obieramy. Mortadelę kroimy w paski, jajka i pomidory w grubą kostkę, szczypiorek kroimy dość drobno, dodajemy majonez. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę chłodzimy przynajmniej godzinę i możemy podawać.

2 komentarze: