BABECZKI NADZIEWANE MORELAMI z kremem i migdałami
Składniki (na 24 babeczki):
12 moreli
230g masła
300g cukru
300g mąki
Składniki (na 24 babeczki):
12 moreli
230g masła
300g cukru
300g mąki
200g maślanki
4 jajka
16g cukru z wanilią
16g cukru z wanilią
2 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżeczka sody
duża szczypta soli
Dodatkowo:
400g mascarpone
300g kremówki
cukier puder (do smaku)
płatki migdałów
płatki migdałów
Morele przekroić na pół. Masło utrzeć z cukrem i kolejno dodać jajka, potem wymieszać z maślanką. Mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól przesiać, wymieszać i dosypać do masy maślanej. Szybko połączyć. Na dno papilotek wyłożyć łyżeczkę ciasta, połówkę moreli i dalej przykryć ciastem. Babeczki piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
Kremówkę z cukrem pudrem lekko ubić, dodać mascarpone i zmiksować. Udekorować ostudzone babeczki i na koniec posypać je uprażonymi i ostudzonymi migdałami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz