Pewnie chociaż raz jedliście ciasto rafaello, które co
prawda nie za bardzo przypomina popularne kokosowe kuleczki, ale również jest
pyszne :) Pyszny, budyniowy krem z kokosem zamknięty między warstwami
krakersów… Sama mogę zjeść całą blaszkę ;)
RAFFAELLO
Składniki (na formę 35x25cm):
2 paczki krakersów (nie zużyjecie wszystkich)
200g wiórków kokosowych
4 żółtka
¾ l mleka
200g masła
opakowanie cukru waniliowego
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
270g cukru
110g cukru, cukier waniliowy, żółtka, mąki i 250ml mleka zmiksować. Pozostałe mleko zagotować z resztą cukru i wlać zmiksowany budyń. Gotować przez chwilę i wystudzić, następnie utrzeć z masłem i wiórkami.
Krakersy ułożyć na spodzie formy, przykryć masą budyniową i na to wyłożyć pozostałe krakersy.
RAFFAELLO
Składniki (na formę 35x25cm):
2 paczki krakersów (nie zużyjecie wszystkich)
200g wiórków kokosowych
4 żółtka
¾ l mleka
200g masła
opakowanie cukru waniliowego
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
270g cukru
110g cukru, cukier waniliowy, żółtka, mąki i 250ml mleka zmiksować. Pozostałe mleko zagotować z resztą cukru i wlać zmiksowany budyń. Gotować przez chwilę i wystudzić, następnie utrzeć z masłem i wiórkami.
Krakersy ułożyć na spodzie formy, przykryć masą budyniową i na to wyłożyć pozostałe krakersy.
A kiedy dodać tą mąkę ???
OdpowiedzUsuńMąki zmiksować razem z cukrami, żółtkami i mlekiem, poprawiam :)
UsuńDziękuję, wypróbuję :)
OdpowiedzUsuń