Strony
Etykiety
ananas
banany
borówki
brokuły
budyń
cebula
chilli
ciastka
ciasto
cynamon
cytryna
czekolada
czekolada biała
czosnek
drożdże
herbatniki
jogurt
kakao
karmel
kawa
kokos
krewetki
kuchnie świata
maliny
mango
marchew
mascarpone
migdały
miód
mleko w proszku
muffiny/babeczki
oliwki
otręby owsiane
papryka
pieczarki
płatki owsiane
pomarańcze
pomidory
rum
sałatka
serek wanilinowy
sernik
śmietana
świąteczne
tarta
tort
truskawki
twaróg
wieprzowina
wiśnie
wykorzystanie białek
wykorzystanie żółtek
ziemniaki
żurawina
czwartek, 4 września 2014
Szybkie i słone
Szukacie przepisu na szybką i pyszną słoną przekąskę? Proszę bardzo: proste ślimaczki z ciasta francuskiego z dwoma intensywnymi w smaku farszami. Pierwszy z nich jest pomysłem Heill, który pozwalam sobie tu przytoczyć :) Rozgrzejcie piekarnik i spróbujcie, jak nie macie w lodówce ciasta francuskiego to i grzanki z tymi pastami będą pyszne :)
PRZEKĄSKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO
I wersja
200g zielonych oliwek
Łyżeczka suszonej bazylii
Pół łyżeczki oregano
Ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę lub posiekany)
4-5 "chluśnięć" (jak to inaczej określić? ;)) tabasco
Wszystkie składniki połączyć za pomocą blendera, food processora lub po prostu posiekać tak, aby powstała pasta z kawałkami oliwek.
II wersja
kostka fety
6-7 suszonych pomidorów
4 łyżki oleju ze słoika z pomidorami
Kilka liści świeżej bazylii
Fetę rozgnieść widelcem, wymieszać z olejem, posiekanymi pomidorami i bazylią.
Płaty ciasta francuskiego posmarować pastami, pamiętając o zachowaniu marginesu, aby ślimaczki się skleiły. Zwinąć w roladę i pokroić, wstawić do gorącego piekarnika (200 stopni z termoobiegiem) do zrumienienia.
A jeśli macie trochę więcej czasu - wypróbujcie drożdżowe tapas (klik!)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz