W ciągu kilku dni po raz kolejny zrobiłam zupę-krem. Tym razem najłatwiej mi ją określić mianem "śródziemnomorskiej". Pomidory, papryka i przyprawy. Prosta w przygotowaniu i szybka. Co tu dłużej gadać, była pyszna :)
ŚRÓDZIEMNOMORSKI KREM
Składniki:
2 papryki
1 i 1/2 puszki pomidorów
ok. 400ml wody
1/2 cebuli
ząbek czosnku
Dodatkowo:
oliwa/olej
bazylia
tymianek
rozmaryn
sól
cukier
Paprykę pokroić i położyć na natłuszczoną blachę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut (aż zmięknie). Cebulę i czosnek posiekać, zrumienić na oliwie. Dodać pomidory, wodę, przyprawy i obraną paprykę. Na koniec zblendować.
Przepis dodaję do akcji:
pyszne!:)
OdpowiedzUsuń