Strony
Etykiety
ananas
banany
borówki
brokuły
budyń
cebula
chilli
ciastka
ciasto
cynamon
cytryna
czekolada
czekolada biała
czosnek
drożdże
herbatniki
jogurt
kakao
karmel
kawa
kokos
krewetki
kuchnie świata
maliny
mango
marchew
mascarpone
migdały
miód
mleko w proszku
muffiny/babeczki
oliwki
otręby owsiane
papryka
pieczarki
płatki owsiane
pomarańcze
pomidory
rum
sałatka
serek wanilinowy
sernik
śmietana
świąteczne
tarta
tort
truskawki
twaróg
wieprzowina
wiśnie
wykorzystanie białek
wykorzystanie żółtek
ziemniaki
żurawina
niedziela, 19 lipca 2015
Carpaccio po polsku
Odkąd pamiętam lubię buraki - ćwikła, barszcz czerwony, zasmażane podawane do obiadu - pycha. Dziś proponuję buraka w trochę mniej tradycyjnej odsłonie i myślę, że to "carpaccio" przekona nawet tych, dla których jedzenie buraczków to najgorsza trauma z przedszkola.
CARPACCIO Z BURAKÓW
Składniki:
2 średniej wielkości buraki
150 g fety
2-3 łyżki pestek słonecznika lub rozdrobnionych orzechów włoskich
rukola
ocet balsamiczny
oliwa
Buraki gotujemy do miękkości, obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Fetę kroimy w dużą kostkę. Duży talerz wykładamy cienką warstwą rukoli, układamy na niej plastry buraka, posypujemy fetą i pestkami słonecznika. Całość polewamy oliwą i octem balsamicznym.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Cześć,
OdpowiedzUsuńNominowałem Cię do Liebster Blog Award. Jeśli masz ochotę wziąć udział w zabawie to zapraszam gorąco na Mój blog ( http://jedzenie-mistrza.blog.pl )
Pozdrawiam serdecznie :)