poniedziałek, 11 sierpnia 2014

Na patyku


Jeśli zastanawiacie się, jaka sałatka pasuje do karkówki czy skrzydełek z grilla - zerknijcie :) Mi bardzo smakują grillowane warzywa, które robi się szybko, wrzuca na chwilę na ruszt i już - są gotowe. Najlepiej smakują z sosem jogurtowym, np. czosnkowym :)

WARZYWA Z GRILLA

Składniki:
papryka
cukinia
pomidorki
bakłażan
cebula
pieczarki
oliwa
bazylia
oregano
papryka w proszku (słodka lub ostra)

Oliwę wymieszać z przyprawami, pokrojone warzywa wrzucić do tłuszczu (bakłażan powinien być dorzucony na końcu - inaczej bardzo nasiąknie oliwą i będzie niesmaczny), wymieszać, odstawić na kilkanaście minut. Nabić na namoczone w wodzie patyki, grillować do zrumienienia. 

Wpis dodaję do akcji:
Grillowanie 2014

1 komentarz:

  1. Bardzo ciekawy wpis. :)))

    Pozdrawiam

    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń