Strony
Etykiety
ananas
banany
borówki
brokuły
budyń
cebula
chilli
ciastka
ciasto
cynamon
cytryna
czekolada
czekolada biała
czosnek
drożdże
herbatniki
jogurt
kakao
karmel
kawa
kokos
krewetki
kuchnie świata
maliny
mango
marchew
mascarpone
migdały
miód
mleko w proszku
muffiny/babeczki
oliwki
otręby owsiane
papryka
pieczarki
płatki owsiane
pomarańcze
pomidory
rum
sałatka
serek wanilinowy
sernik
śmietana
świąteczne
tarta
tort
truskawki
twaróg
wieprzowina
wiśnie
wykorzystanie białek
wykorzystanie żółtek
ziemniaki
żurawina
czwartek, 14 maja 2015
Kisiel
Po dłuższej nieobecności miał być wielki powrót ze świetnym ciastem, ale nie wyszło takie smaczne jakie miało być :< Pogrążona w rozpaczy i chęci zjedzenia czegoś słodkiego, po przeszukaniu całej kuchni w poszukiwaniu czekolady poddałam się i zrobiłam kisiel. Wiśniowy. I był pyszny :)
KISIEL WIŚNIOWY
Składniki:
3/4 szklanki wody (na kisiel do picia, do jedzenia - 1/2 szklanki)
1/2 szklanki wiśni
łyżeczka mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki cukru
łyżeczka soku z cytryny
szczypta cynamonu
Pół szklanki wody, wiśnie, sok, cynamon i cukier wrzucić do garnuszka i zagotować. Pozostałą wodę wymieszać z mąką ziemniaczaną, dolać do mieszanki w garnuszku i szybko, dokładnie wymieszać. I jeść!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz