CIASTO Z WIŚNIAMI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ
Składniki:
250g mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
100g masła
120g cukru (użyłam drobnego)
2 jajka
210g jogurtu naturalnego
250g wiśni
60g posiekanej białej czekolady
3-5 łyżek wiśniówki (opcjonalnie)
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać i wymieszać. Masło utrzeć z cukrem i na zmianę dodawać jogurt i jajka, miksując. Dorzucić mąkę z proszkiem, połączyć, następnie dodać wiśnie, wiśniówkę i białą czekoladę i znowu wymieszać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.
60g posiekanej białej czekolady
3-5 łyżek wiśniówki (opcjonalnie)
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać i wymieszać. Masło utrzeć z cukrem i na zmianę dodawać jogurt i jajka, miksując. Dorzucić mąkę z proszkiem, połączyć, następnie dodać wiśnie, wiśniówkę i białą czekoladę i znowu wymieszać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.
Uwielbiam takie ciastka :)
OdpowiedzUsuńO, jakie fajne, puszyste ciasto! :) Szkoda, że wiśni nie mam, może w tym roku jak je dorwę, to powtórzę Twoje ciasto :)
OdpowiedzUsuń