Słodko-słone ciasteczka z masłem orzechowym. Banalne i szybkie w wykonaniu, a na dodatek pyszne. Z zewnątrz kruche a w środku delikatnie ciągnące. Spróbujcie, jeśli zaczniecie od razu, to za 25 minut będziecie mieć cały talerz tych pyszności!
PEANUT BUTTER COOKIES
Składniki (na 10 dużych ciastek):
szklanka masła orzechowego
szklanka cukru
jajko
łyżeczka proszku do pieczenia
Składniki dokładnie mieszamy i porcjami wykładamy (ja swoje nakładałam łyżką do lodów) na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasteczka wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika, pieczemy ok. 12 minut. Odstawiamy do wystygnięcia. I już, smacznego!
wow nie ma mąki ?
OdpowiedzUsuńNie ma:) dlatego muszą wystygnac, robią się wtedy twarde:)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń