Wybaczcie powalającą jakość zdjęcia - ręce mi się trzęsły ze szczęścia, że jednak wyszło ;)
TARTA PODWÓJNIE CZEKOLADOWA
Składniki:
160g herbatników w czekoladzie
100g zwykłych herbatników
70g roztopionego masła
200ml kremówki
Składniki:
160g herbatników w czekoladzie
100g zwykłych herbatników
70g roztopionego masła
200ml kremówki
80g białej czekolady
250g mascarpone
wiśnie
Oba rodzaje herbatników pokruszyć i wymieszać z masłem, wyłożyć nimi formę do tarty. Kremówkę podgrzać i rozpuścić w niej białą czekoladę, ostudzić. Ubić mikserem (na sztywno nie da rady, wciąż będzie płynna, ale lżejsza w konsystencji) i stopniowo wymieszać z mascarpone. Wyłożyć na spód do tarty.Wiśnie zblendować (można dodać trochę cukru i alkoholu i zrobić wiśniowe kleksy na kremie.
Tarty wszelkiego rodzaju to moja miłość!
OdpowiedzUsuń