Macie ochotę na coś wyjątkowego do picia? A może właśnie zjedliście pysznego ananasa (np z naszego przepisu klik)? W obu przypadkach poniższy przepis jest dla Was - oto pyszny napój z "ananasowych odpadów" prosto z Kolumbii.
NAPÓJ ANANASOWY
Składniki:
skóra i rdzeń z 1 ananasa
1 szklanka cukru trzcinowego
1 laska cynamonu
8 goździków
2 gwiazdki anyżu
Wybierając ananasa na ten napój należy zwrócić uwagę na skórkę, aby była ładna i jędrna. Ananasa dokładnie myjemy, obieramy i wycinamy rdzeń. Skórę i rdzeń wkładamy do garnka (resztę ananasa spożywamy;)) i zalewamy 2,5 - 3 litrami wody, dodajemy cukier oraz przyprawy. Wodę z dodatkami gotujemy na małym ogniu około 1 godziny. Następnie napój należy przecedzić. Podajemy gorący lub mocno schłodzony.
Strony
Etykiety
ananas
banany
borówki
brokuły
budyń
cebula
chilli
ciastka
ciasto
cynamon
cytryna
czekolada
czekolada biała
czosnek
drożdże
herbatniki
jogurt
kakao
karmel
kawa
kokos
krewetki
kuchnie świata
maliny
mango
marchew
mascarpone
migdały
miód
mleko w proszku
muffiny/babeczki
oliwki
otręby owsiane
papryka
pieczarki
płatki owsiane
pomarańcze
pomidory
rum
sałatka
serek wanilinowy
sernik
śmietana
świąteczne
tarta
tort
truskawki
twaróg
wieprzowina
wiśnie
wykorzystanie białek
wykorzystanie żółtek
ziemniaki
żurawina
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz