Strony
Etykiety
ananas
banany
borówki
brokuły
budyń
cebula
chilli
ciastka
ciasto
cynamon
cytryna
czekolada
czekolada biała
czosnek
drożdże
herbatniki
jogurt
kakao
karmel
kawa
kokos
krewetki
kuchnie świata
maliny
mango
marchew
mascarpone
migdały
miód
mleko w proszku
muffiny/babeczki
oliwki
otręby owsiane
papryka
pieczarki
płatki owsiane
pomarańcze
pomidory
rum
sałatka
serek wanilinowy
sernik
śmietana
świąteczne
tarta
tort
truskawki
twaróg
wieprzowina
wiśnie
wykorzystanie białek
wykorzystanie żółtek
ziemniaki
żurawina
piątek, 11 grudnia 2015
Portugalskie dziwności
W związku ze zbliżającymi się Świętami i Nowym Rokiem stwierdziłyśmy, że należy zwiększyć częstotliwość dodawania postów na bloga. Okres poszukiwania świątecznych i sylwestrowych inspiracji osiąga swoje apogeum, a my - ekipa bloga TAKE IT TASTY - chcemy sprostać Waszym oczekiwaniom. W związku z tym dziś przepis na coś bardzo dziwnego i bardzo smacznego - banany z boczkiem i musztardą prosto ze słonecznej Portugalii. W sam raz na sylwestrową przekąskę!
BANANY Z BOCZKIEM
Składniki:
1 banan
3 plastry wędzonego boczku
musztarda
Banana kroimy w 2,5 cm kawałki, smarujemy musztardą i zawijamy w boczek, spinamy wykałaczką. Wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy około 20 minut, aż boczek będzie chrupiący. Podajemy gorące.
P.S. Wykałaczki warto wcześniej zanurzyć w wodzie, aby się nie spaliły.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz