Strony
Etykiety
ananas
banany
borówki
brokuły
budyń
cebula
chilli
ciastka
ciasto
cynamon
cytryna
czekolada
czekolada biała
czosnek
drożdże
herbatniki
jogurt
kakao
karmel
kawa
kokos
krewetki
kuchnie świata
maliny
mango
marchew
mascarpone
migdały
miód
mleko w proszku
muffiny/babeczki
oliwki
otręby owsiane
papryka
pieczarki
płatki owsiane
pomarańcze
pomidory
rum
sałatka
serek wanilinowy
sernik
śmietana
świąteczne
tarta
tort
truskawki
twaróg
wieprzowina
wiśnie
wykorzystanie białek
wykorzystanie żółtek
ziemniaki
żurawina
niedziela, 8 grudnia 2013
Hiszpańskie grzanki z pecorino i figą
Przyszła pora na jeszcze jedne tapas. Te są wprost banalne, raptem 3 składniki, ale efekt jest super :) Świetnie pasują na przystawkę lub dodatek do jakiejś sałatki ze świeżych warzyw. Noże w dłoń, piekarnik włączony i do dzieła! :)
TAPAS - GRZANKI Z PECORINO I FIGĄ
Składniki:
bagietka - pokrojona ukośnie
pecorino lub inny ser z czarną skórką
figi - użyłam suszonych
oliwa
Blachę posmarować oliwą, na kromki bagietki położyć ser i figę, wrzucić do piekarnika o temperaturze 180°C. Podawać gorące :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz