wtorek, 23 czerwca 2015

Nigdy dość zawijania!


I znowu roladki, ale zapewniam, że w smaku zupełnie nie podobne do tych poprzednich. No może jednak podobne, bo równie smaczne. Tym razem z dodatkiem bomby zdrowotnej w postaci awokado, w sam raz na przekąskę do pracy.

ROLADKI Z CUKINII Z AWOKADO

Składniki na ok. 12 roladek:

1 cukinia
1 awokado
1,5 łyżki jogurtu naturalnego
1 ząbek czosnku
6-8 listków melisy
6 plastrów szynki jambon lub innej np parmeńskiej
sól i pieprz

Cukinię kroimy wzdłuż w cienkie plastry - pomocna będzie łopatka do sera, dzięki której uzyskamy cieniutkie, równe płaty. Następnie delikatnie solimy i grillujemy na suchej patelni (elektrycznym grillu). Dojrzałe awokado blendujemy z jogurtem, czosnkiem, melisą, solą i pieprzem. Na wystudzony płat cukinii kładziemy pół plasterka szynki i smarujemy pastą z awokado, a następnie zwijamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz