Strony
Etykiety
ananas
banany
borówki
brokuły
budyń
cebula
chilli
ciastka
ciasto
cynamon
cytryna
czekolada
czekolada biała
czosnek
drożdże
herbatniki
jogurt
kakao
karmel
kawa
kokos
krewetki
kuchnie świata
maliny
mango
marchew
mascarpone
migdały
miód
mleko w proszku
muffiny/babeczki
oliwki
otręby owsiane
papryka
pieczarki
płatki owsiane
pomarańcze
pomidory
rum
sałatka
serek wanilinowy
sernik
śmietana
świąteczne
tarta
tort
truskawki
twaróg
wieprzowina
wiśnie
wykorzystanie białek
wykorzystanie żółtek
ziemniaki
żurawina
wtorek, 23 czerwca 2015
Nigdy dość zawijania!
I znowu roladki, ale zapewniam, że w smaku zupełnie nie podobne do tych poprzednich. No może jednak podobne, bo równie smaczne. Tym razem z dodatkiem bomby zdrowotnej w postaci awokado, w sam raz na przekąskę do pracy.
ROLADKI Z CUKINII Z AWOKADO
Składniki na ok. 12 roladek:
1 cukinia
1 awokado
1,5 łyżki jogurtu naturalnego
1 ząbek czosnku
6-8 listków melisy
6 plastrów szynki jambon lub innej np parmeńskiej
sól i pieprz
Cukinię kroimy wzdłuż w cienkie plastry - pomocna będzie łopatka do sera, dzięki której uzyskamy cieniutkie, równe płaty. Następnie delikatnie solimy i grillujemy na suchej patelni (elektrycznym grillu). Dojrzałe awokado blendujemy z jogurtem, czosnkiem, melisą, solą i pieprzem. Na wystudzony płat cukinii kładziemy pół plasterka szynki i smarujemy pastą z awokado, a następnie zwijamy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz