Strony
Etykiety
ananas
banany
borówki
brokuły
budyń
cebula
chilli
ciastka
ciasto
cynamon
cytryna
czekolada
czekolada biała
czosnek
drożdże
herbatniki
jogurt
kakao
karmel
kawa
kokos
krewetki
kuchnie świata
maliny
mango
marchew
mascarpone
migdały
miód
mleko w proszku
muffiny/babeczki
oliwki
otręby owsiane
papryka
pieczarki
płatki owsiane
pomarańcze
pomidory
rum
sałatka
serek wanilinowy
sernik
śmietana
świąteczne
tarta
tort
truskawki
twaróg
wieprzowina
wiśnie
wykorzystanie białek
wykorzystanie żółtek
ziemniaki
żurawina
sobota, 20 czerwca 2015
Do smarowania
Dziś przepis na dwie pyszne pasty, które sprawdzą się zarówno na przyjęciach, jak i codziennych śniadaniach. Ja swoje podałam gościom z chlebkami chapati klik i naan klik, a resztki następnego dnia zjedliśmy ze zwykłą bułką – oba rozwiązania były bardzo smaczne!
POMIDOROWA PASTA DO KANAPEK NA DWA SPOSOBY
Składniki:
I przepis – pasta z makrelą:
1 wędzona makrela
4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
2 łyżeczki majonezu
2 łyżeczki sera feta
1 łyżeczja sosu Worcestershire
1 łyżeczka octu balsamicznego
sól i pieprz do smaku
Rybę należy obrać ze skóry i wyjąć ości. Następnie połączyć z resztą składników i zblendować. Pasta najlepiej smakuje, gdy jest schłodzona.
Przepis zaczerpnięty z burczymiwbrzuchu.pl
II przepis – pasta z suszonymi pomidorami i oliwkami
80 g suszonych pomidorów
3 łyżki oleju z suszonych pomidorów (zalewy ze słoika)
80 g czarnych oliwek
4 pomidory
6 kaparów
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka cukru (płaska)
1 łyżeczka oregano
8 listków świeżej bazylii
sól i pieprz do smaku
Pomidory (świeże i suszone) kroimy na mniejsze kawałki i blendujemy z pozostałymi składnikami. Powstałą pastę przekładamy na sitko i odsączamy. Podajemy schłodzoną.
Przepis zaczerpnięty basjulowepasje.blogspot.com
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz