Strony
Etykiety
ananas
banany
borówki
brokuły
budyń
cebula
chilli
ciastka
ciasto
cynamon
cytryna
czekolada
czekolada biała
czosnek
drożdże
herbatniki
jogurt
kakao
karmel
kawa
kokos
krewetki
kuchnie świata
maliny
mango
marchew
mascarpone
migdały
miód
mleko w proszku
muffiny/babeczki
oliwki
otręby owsiane
papryka
pieczarki
płatki owsiane
pomarańcze
pomidory
rum
sałatka
serek wanilinowy
sernik
śmietana
świąteczne
tarta
tort
truskawki
twaróg
wieprzowina
wiśnie
wykorzystanie białek
wykorzystanie żółtek
ziemniaki
żurawina
niedziela, 7 czerwca 2015
Małe przyjemności
Kokosanki to jedne z najpyszniejszych ciasteczek, z jakimi można mieć do czynienia :) Chrupiące z zewnątrz, miękkie w środku, słodkie i przede wszystkim bardzo kokosowe. W dodatku są niezwykle proste w wykonaniu - potrzeba tylko parę składników i kilka minut na ich przygotowanie.
KOKOSANKI
Składniki (na ok. 30 sztuk):
250g wiórków kokosowych
100g masła
3/4 szklanki cukru
4 łyżki mleka
2 białka
Masło, mleko i cukier podgrzać w rondelku do rozpuszczenia. Dodać wiórki i wymieszać, zdjąć z palnika i ostudzić. Białka ubić na sztywno i wymieszać z wiórkami. Masę nakładać łyżką na blachę wyłożoną papierem. Piec w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut.
Oparłam się na przepisie ze strony mojewypieki.com
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz