Strony
Etykiety
ananas
banany
borówki
brokuły
budyń
cebula
chilli
ciastka
ciasto
cynamon
cytryna
czekolada
czekolada biała
czosnek
drożdże
herbatniki
jogurt
kakao
karmel
kawa
kokos
krewetki
kuchnie świata
maliny
mango
marchew
mascarpone
migdały
miód
mleko w proszku
muffiny/babeczki
oliwki
otręby owsiane
papryka
pieczarki
płatki owsiane
pomarańcze
pomidory
rum
sałatka
serek wanilinowy
sernik
śmietana
świąteczne
tarta
tort
truskawki
twaróg
wieprzowina
wiśnie
wykorzystanie białek
wykorzystanie żółtek
ziemniaki
żurawina
piątek, 15 kwietnia 2016
Bardzo dietetyczne owsiane ciasteczka
Nie wiem jak wy, ale ja jestem wiecznie na diecie (w przerwach wielkiego gotowania i jedzenia ;) ). Gdy mijają kolejne dni jałowego jadłospisu, który nie ma za grosz smaku, nachodzi mnie ogromna chęć na coś słodkiego. I właśnie wtedy sięgam po te ciasteczka - są zgodne z założeniami większości diet, a jednocześnie mają przyjemną fakturę i smak.
DIETETYCZNE CIASTECZKA OWSIANE
Składniki na 4 ciastka:
1 małe jabłko
3 łyżki otrębów owsianych
1 łyżka rodzynek
1 łyżeczka ziaren słonecznika
1 łyżeczka płynnego miodu
Jabłko (razem ze skórką) ścieramy na tarce o grubych oczkach, odciskamy nadmiar soku. Rodzynki siekamy. Wszystkie składniki mieszamy i formujemy kulki lub prostopadłościany. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20-25 minut, przez pierwsze 5 minut z termoobiegiem. Jemy przestygnięte.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz