piątek, 1 lipca 2016

Pasta rybna - najlepsza na kanapki


Codzienne kanapki łatwo urozmaicić, wystarczy połączyć kilka składników i już mamy pyszne smarowidło, które odmieni zwykłą bułkę z masłem i szynką. Dziś proponujemy pastę rybną - klasyczną, najprostszą i dla wielu najsmaczniejszą. Przygotujcie makrelę, jajka, szczypiorek i majonez. Gotowi? Do dzieła!

PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI

Składniki:
1 wędzona makrela
3 jajka
2 łyżki majonezu
1/2 pęczka szczypiorku
sól
pieprz

Jajka gotujemy na twardo. Przestudzone ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mięso ryby oddzielamy od skóry i ości, dorzucamy do jajek. Składniki łączymy ze sobą mieszając i delikatnie ugniatając widelcem. Drobno pokrojony szczypiorek razem z majonezem, solą i pieprzem dodajemy do jajek i ryby - mieszamy. Gotowe!

2 komentarze:

  1. Super :) uwielbiam takie pasty.

    OdpowiedzUsuń
  2. Czasami brakuje pomysłów na urozmaicanie kanapek do pracy:) Różnego rodzaju pasty jak jajeczna i rybna zawsze mile goszczą na moich kromkach.
    Zapraszam również do mnie na bloga gdzie opisuję ciekawe i smaczne przyprawy z całego świata oraz naturalne suplementy diety.

    OdpowiedzUsuń