PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI
Składniki:
1 wędzona makrela
3 jajka
2 łyżki majonezu
1/2 pęczka szczypiorku
sól
pieprz
Jajka gotujemy na twardo. Przestudzone ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mięso ryby oddzielamy od skóry i ości, dorzucamy do jajek. Składniki łączymy ze sobą mieszając i delikatnie ugniatając widelcem. Drobno pokrojony szczypiorek razem z majonezem, solą i pieprzem dodajemy do jajek i ryby - mieszamy. Gotowe!
Super :) uwielbiam takie pasty.
OdpowiedzUsuńCzasami brakuje pomysłów na urozmaicanie kanapek do pracy:) Różnego rodzaju pasty jak jajeczna i rybna zawsze mile goszczą na moich kromkach.
OdpowiedzUsuńZapraszam również do mnie na bloga gdzie opisuję ciekawe i smaczne przyprawy z całego świata oraz naturalne suplementy diety.