Strony
Etykiety
ananas
banany
borówki
brokuły
budyń
cebula
chilli
ciastka
ciasto
cynamon
cytryna
czekolada
czekolada biała
czosnek
drożdże
herbatniki
jogurt
kakao
karmel
kawa
kokos
krewetki
kuchnie świata
maliny
mango
marchew
mascarpone
migdały
miód
mleko w proszku
muffiny/babeczki
oliwki
otręby owsiane
papryka
pieczarki
płatki owsiane
pomarańcze
pomidory
rum
sałatka
serek wanilinowy
sernik
śmietana
świąteczne
tarta
tort
truskawki
twaróg
wieprzowina
wiśnie
wykorzystanie białek
wykorzystanie żółtek
ziemniaki
żurawina
poniedziałek, 15 sierpnia 2016
Spaghetti na zimno
Kiedy byłam mniejsza, to była moja ulubiona sałatka. Ostatnio przypomniałam sobie o niej i smakuje mi zupełnie jak za dawnych czasów ;) Duużo makaronu (który uwielbiam pod każdą postacią), kilka dodatków i lekko ostry sos - spróbujcie! :)
SPAGHETTI NA ZIMNO
Składniki:
Paczka spaghetti
2-3 pomidory
25 dag szynki
pęczek koperku
1/2 pęczka natki pietruszki
garść liści bazylii
pęczek dymki
300ml majonezu
300-400g ostrego ketchupu
2 ząbki czosnku
sól, pieprz - do smaku
Makaron ugotować al dente i ostudzić. Pomidory pokroić w niezbyt drobną kostkę, szynkę w słupki, zioła i dymkę posiekać. Majonez, ketchup, sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek dokładnie wymieszać w mniejszym naczyniu. Wszystkie składniki połączyć w dużej misce.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Dlaczego nie. Można wziąć na lunch do pracy i nie trzeba podgrzewać ;)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak! Sprawdza się też doskonale na imprezach czy grillu!
Usuń