Strony
Etykiety
ananas
banany
borówki
brokuły
budyń
cebula
chilli
ciastka
ciasto
cynamon
cytryna
czekolada
czekolada biała
czosnek
drożdże
herbatniki
jogurt
kakao
karmel
kawa
kokos
krewetki
kuchnie świata
maliny
mango
marchew
mascarpone
migdały
miód
mleko w proszku
muffiny/babeczki
oliwki
otręby owsiane
papryka
pieczarki
płatki owsiane
pomarańcze
pomidory
rum
sałatka
serek wanilinowy
sernik
śmietana
świąteczne
tarta
tort
truskawki
twaróg
wieprzowina
wiśnie
wykorzystanie białek
wykorzystanie żółtek
ziemniaki
żurawina
poniedziałek, 3 października 2016
Sałatka z mortadelą, jajkami i pomidorami
Na niektóre rzeczy nie mamy wpływu, na przykład na fakt, że mąż lubi czasami zjeść coś ultra niezdrowego, kalorycznego, co zawiera wyrób mięso-podobny (a raczej niepodobny). Z niektórymi rzeczami nie warto walczyć, lepiej schłodzić mu piwo, włączyć mecz i uraczyć taką oto sałatką.
SAŁATKA Z MORTADELĄ, JAJKAMI I POMIDORAMI
Składniki:
300 g mortadeli
3 jajka
2 duże pomidory
1/3 pęczka szczypiorku
2-3 łyżki majonezu
sól
pieprz
Pomidory obieramy. Mortadelę kroimy w paski, jajka i pomidory w grubą kostkę, szczypiorek kroimy dość drobno, dodajemy majonez. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę chłodzimy przynajmniej godzinę i możemy podawać.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
fajna sałatka, ciekawa i szybka do wykonania :)
OdpowiedzUsuńmam nadzieję, że spróbujecie :)
Usuń